Als natuurfotografen zijn we altijd op zoek naar mooie plekjes om de prachtige natuur vast te leggen. Maar het hoeft niet altijd ver weg te zijn. Sterker nog, de meest bijzondere foto’s maken we vaak gewoon in onze eigen achtertuin, zo lijkt het wel. Bijna al onze natuurfoto’s zijn gemaakt rond het Veerse Meer, een schitterend natuurgebied in Zeeland.

Met onze foto’s willen we vooral laten zien hoe mooi de natuur “dicht-bij-huis” is. Vaak realiseren mensen zich niet hoeveel bijzondere dieren en planten er te vinden zijn in hun eigen omgeving. Het Veerse Meer is daar een perfect voorbeeld van. Hier kun je bijvoorbeeld prachtige watervogels spotten, zoals de fuut, de dodaars en de kuifeend. Maar ook bijzondere planten zoals het zeldzame moerasviooltje en de parnassia zijn er te vinden.

We hopen dan ook dat onze foto’s mensen inspireren om zelf op ontdekkingstocht te gaan in de natuur dichtbij huis. Want juist in deze tijd, waarin we ons steeds meer bewust worden van het belang van natuurbehoud, is het belangrijk om te beseffen wat voor moois er allemaal om ons heen te vinden is. En wie weet, misschien kom je wel op plekken waarvan je nooit had gedacht dat ze zo bijzonder waren.

Tapuit
Kokmeeuw
Roodborsttapuit
Kleine Zilverreiger
Oranjetipje
Fazant